Les Tables

Bouchon d'en Façe

Bouchon d'en façe

Bistronomie!

Bistronomie houdt het midden tussen een bistrot - een taverne - en gastronomie. Geestigheid en durf worden door de chef met elkaar gemixt. In de bloeiende wijk "Wijck" te Maastricht, opende Bouchon d'en façe in het najaar van 2013 haar deuren. Een frans concept, traditionele, eerlijke gerechten in een moderne en warme sfeer geserveerd. Lopende vanaf het station naar de binnenstad van Maastricht, net voor u het water over gaat aan de rechterkant. Chef Gyan Vliegen en gastheer Yves Mullenders staan graag voor u klaar.

ALS GOD IN FRANKRIJK BIJ BOUCHON D'EN FAçE!

Een franse chanson klinkt uit de luidsprekers terwijl er rode wijn wordt ingeschonken. Gasten praten bij over het dagelijks leven en genieten van authentieke Franse gerechten. Als de borden leeg zijn en de gesprekken ten einde, verrassen de gastheren hun gasten op een dessert van Franse kazen, dat wordt rondgereden op een authentieke kaaswagen. Dit is de droom van gastheer Yves Mullenders en chefkok Gyan Vliegen, die 2 oktober is uitgekomen toen Bouchon d'en Façe haar deuren open deed.

Het duo bedacht een Frans concept met traditionele en eerlijke gerechten voor een betaalbare prijs. Bouchon d'en façe is een kruising tussen een bistro, een taverne en gastronomie, waar geestigheid en durf voorop staan. Typerend aan een orginele Bouchon is de persoonlijke band die het personeel creeërt met haar gasten. "We gaan een stap verder met gastvrijheid" vertelt Mullenders. Jong en oud is welkom voor lunch, diner of voor te borrelen. Een Franse wijn wordt geserveerd met charcuterie, die vers wordt gesneden met de snijmachine die op de bar staat. De ongedwongen Franse sfeer wordt doorgevoerd van de menukaart tot in het interieur.
Produkt designer Françoise Oostwegel is verantwoordelijk voor de aankleding van de zaak. Ze struinde allerlei antiekmarkten af, op zoek naar orginele meubels en accessoires die in het plaatje pasten. Het resultaat is een plek waar gasten zich op hun gemak voelen en kunnen genieten van traditionele gerechten uit de Franse keuken.

Op het menu staat o.a. bouillabaisse, steak tartare, escargots en steak bearnaise. Chefkok Vliegen maakt het allemaal met liefde klaar. "Ik ben elke dag van de dag met eten bezig", vertelt Vliegen enthousiast. Zijn passie voor eten kreeg hij van zijn ouders mee.
Nadat hij afstudeerde aan de hotelschool in Maastricht, deed hij werkervaring op in enkele Maastrichtse keukens, waaronder café Lure. Daar ontmoeten de 2 gastheren elkaar. Als eigenaar van café Lure deed Mullenders ook al heel wat horeca ervaring op. Zijn kennis en enthousiasme stopt hij graag in de nieuwe bouchon, waar hij zijn gasten verwend. Mullenders: "de keuken moet gewoon goed zijn, maar we proberen bovenal een fijne sfeer te creëren waardoor de gasten zich als god in Frankrijk voelen".

Opening Wyck (Maastricht) 20-09-2013

Er ontbreekt er overigens nog maar aan dat er hier Frans gesproken wordt. Een kwestie van tijd wellicht, pas une question de gout, mes une question de temps.

Gebrek aan onderscheid, dat was de moraal van het verhaal van Stefan Gybels en John Hoofs in Dagblad de Limburger, nu 1 jaar geleden. Wyck is al lang niet meer in opkomst, Wyck is bien arrivé, op zijn Frans gezegd.

Maar de bouchons zijn wel in opkomst. Vanaf vandaag is het aantal verdubbeld in Nederland. Monfrance, Coupe d'or, Quartier cq. Rive droit, de Marais, rue de Gand Lille, vieux Lyon, Bouchon. Zo maar een reeks indrukwekkende Franse namen en benamingen.

Bouchon d'en façe. Bouchon aan de overkant van de Maas, aan de overkant van Luik aan de overkant van Lyon.

Machtige steden met machtige bouchons. In de Guide Michelin hebben ze een aparte plek. Ze staan er als volgt omschreven:
Degustation de vin regionaux et cuisine local, une ambiance typiquement Lyonnaise ou Maastrichtoise, ou in dit geval ook een petit Françoise, immers zij staat voor de inrichting en die staat als een huis.

De eerste bouchon van Maastricht, de eerste bouchon van Limburg, de eerste van Nederland? Nee, dat laastste dan net niet, Bouchon du centre in Amsterdam is de eerste in de rij.

We sluiten aan bij de reclame van Avis, het tweedebeste autoverhuurbedrijf. Bouchon d'en façe, nummer 2 van de bouchon's in Nederland. En nummer 1 in Maastricht en omstreken.

Robert Lesenne zaliger, topkok uit Luik, introduceerde het in België.

Hier kun je terecht voor een goede slok wijn en Gulpener bier en een stevige hap.
 


INFO RESTAURANT

Bouchon d'en Façe
Wyckerbrugstraat 54
6221 ED  MAASTRICHT
043-3116438
email: info@bouchondenface.nl
website: www.bouchondenface.nl
keuken: Frans
Zitplaatsen: 60
Chefs table aanwezig
Openingstijden:
Maandag: 17.00 - 24.00 uur
Dinsdag: rustdag
Woensdag en donderdag: 17.00 - 24.00 uur
Vrijdag t/m zondag: 12.00 - 24.00 uur
De keuken is geopend tot 22.30 uur. Zondag's tot 21.30 uur
Menuprijs 2 gangen: € 22,50
Menuprijs 3 gangen: € 26,50 - 28,50

LUNCH: groepen vanaf 10 personen op aanvraag!
               vrijdag t/m zondag vanaf 12.00 uur


Acties