Au Mouton Blanc is gelegen in hartje centrum. Een waar historisch pareltje dat stamt uit 1764. Ooit was dit de eerste raadskamer van de stad, met een echte guillotine voor de deur om het uitschot af te schrikken. Nu een gezellig Grand Café waar je, naast de historie van het pand, ook nog eens ontzettend goed kunt genieten van heerlijk eten. Lekker op z’n Mestreechs!

Remco Brouwer van Mouton Blanc vertelt: ‘Mijn favoriete gerecht op onze kaart is toch wel de gehaktballen op Maastrichtse wijze. Het gerecht is gebaseerd op een oud familierecept van een onze van koks. Iedere Maastrichtenaar heeft dit gerecht ooit al een keer gegeten. Heel toegankelijk en ook zeer geliefd bij de niet-Maastrichtenaar!’

‘Het gerecht wordt geserveerd met de echte Maastrichtse uiensaus (ofwel ‘unne sajs’) en is een regelrechte regionale topper op onze kaart! De gehaktballen op Maastrichtse wijze worden geserveerd met verse frites en salade. Het gerecht wordt bereid met een aantal streekproducten, zoals typische Maastrichtse stroop en gehakt van een ambachtelijke slager uit Maastricht. Verder zijn er voor de saus standaardproducten nodig: Peper, zout, azijn, bruine suiker en witte uien.’

Natuurlijk moet dit alles begeleid worden met een speciaalbiertje. Remco: ‘Eet dit gerecht in combinatie met een bijpassend biertje en je weet dat je in het bourgondische hart van Maastricht bent. Als Grand Café hebben wij dan ook genoeg lekkere speciaalbieren in ons assortiment om de smaak van de zoete en enigszins zure ‘unne sajs’ te versterken. Heerlijk genieten dus!’

Al trek gekregen?
Klik dan hier voor meer informatie over de menukaart en ligging van het restaurant.