In het centrum van Maastricht staat het vijf sterren geclassificeerde Kruisherenhotel Maastricht, het voormalige 15e eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is het klooster getransformeerd tot designhotel. Het samenspel van geschiedenis, design, muziek, kunst, gastvrijheid en expertise laat een overweldigende indruk achter, welke is bekroond met de ‘Dutch Hotel Award 2017’. 

Bram Haenen, chefkok van Kruisherenrestaurant, vertelt: “Mijn favoriete gerecht op onze kaart is ‘Zoet van Limburgse witte asperges’. Ja, je hoort het goed, het is tof om asperges te verwerken in een dessert. Zelf kom ik uit Noord-Limburg en ben ik verzot op asperges in allerlei combinaties.”

“Dit dessert is puur genieten. Je proeft het Limburgse voorjaar; fris, lichtzoet en fruitig! Het gerecht heb ik zelf bedacht door veel te proberen, te blijven proeven en met het team te blijven ontwikkelen tot een uitgebalanceerd gerecht. Het liefst werk ik met biologische en lokale producten. Zo ook in dit gerecht. Het wordt bereid met natuurlijk de witte Limburgse asperges, Pistache-‘sponge’, crèmeux van Limburgse Biologische yoghurt, sinaasappel en aardbeitjes uit Heythuysen. Een en al Limburg dus!”

Al trek gekregen?
De tijd van het heerlijke ‘witte goud’ is volop bezig. Het aspergeseizoen begint ieder jaar in april en duurt officieel tot 24 juni. Je hebt dus nog tijd genoeg om te komen proeven. Klik hier voor meer informatie over de menukaart en ligging van het restaurant.