Om de hoek van het Onze-Lieve-Vrouweplein ligt het gezellige Le Virage. Een hotel / restaurant waar je in een familiaire sfeer, al dan niet met Ber de hond, kunt genieten van verrassende culinaire hoogstandjes. Didier Tomassen is sinds november 2009 eigenaar van deze typische Franse bistro. We vroegen hem naar zijn favoriete gerecht op de kaart.

Didier: “Poeh, lastige vraag! We hebben inmiddels best wel wat klassiekers op onze kaart staan. Ik kies dan toch voor de gelakte zwezerik met grotchampignons (uit Eben Emael net over de grens) en puree van knolselderij. Ik ken maar weinig plaatsen waar je dit zo lekker kunt eten (en dat is niet gelogen!). Als het niet goed is gemaakt, is het ook echt niet lekker. Dus de kunde van onze keukenbrigade is erg belangrijk. En juist daarom is onze zwezerik zo lekker.”

“Het gerecht hebben we zo’n tien jaar geleden op de kaart gezet door onze toenmalige chef. Onze huidige chef Richard Boelen en zijn keukenbrigade zetten de traditie voort, naast alle andere heerlijke nieuwe gerechten. In een klassieke bistro zoals Le Virage, hoort zwezerik gewoon op de kaart en moet je dit geproefd hebben!”

Kom jij binnenkort proeven?
Klik hier voor meer informatie over de menukaart en ligging van Le Virage.