“Onze liefde voor Italië proef je in elk gerecht”, vertelt Frans Schulkens van Sjiek Kookpunt enthousiast. Gelegen in de gezellige wijk Wyck ligt zijn sfeervolle restaurant waar je geheel volgens Italiaans gebruik elkaar treft en gezamenlijk geniet van het goede leven. “Wij serveren een diversiteit aan lichte, eigentijdse gerechten waarbij we letten op pure smaak. Alle ingrediënten worden dan ook met grote zorg door ons geselecteerd, waardoor wij dagelijks verse, smaakvolle gerechten kunnen garanderen.”

De Chef’s Favorite van Frans, daar hoeft hij niet lang over na te denken. “Mijn favoriete gerecht is de Spaghetti Gorgonzola. In dit gerecht komen zoveel smaken bij elkaar die samen leiden tot een ware smaakexplosie in je mond.” Het gerecht bevat romige volle en zoete gorgonzola, krokant spek met aardse groenten. “De producten die ik verwerk in dit gerecht zijn gorgonzola dolce D.O.P., Pancetta di Romagna D.O.P., verse Belgische bladspinazie en Hollandse verse room.” Waar komt de inspiratie vandaan voor dit gerecht? “We ontdekten de zoete Gorgonzola als bij toeval op een wijnbeurs en waren meteen verkocht.”

Wil je ook eens het favoriete gerecht van Frans proeven in een echte Italiaanse ambiance?
“Dat kan! Bekijk hier onze website met menukaart, we hebben een scala aan pareltjes van Italiaanse gerechten.”

Mille grazie, ciao, Frans Schulken