Het mooiste plekje aan de maas treedt toe bij Les Tables Dé plek aan ons prachtige water, met de langste zonuren. XO heeft wat dat betreft de beste locatie uitgekozen. Uitkijkend over de skyline van Maastricht creëren zij een nieuwe hotspot aan het Cörversplein in Wyck. En daar zijn eigenaren Charlotte Giliam en Dennis van der Meer maar al te trots op. 13 jaar geleden openden zij het bekende visrestaurant O, gelegen in de Rechtstraat. Inmiddels een begrip in Maastricht. Sinds april 2018 kennen zij er een zusje bij.

Met XO willen Charlotte en Dennis hun liefde en passie voor de Spaanse keuken uiten. Je krijgt er typische Spaanse tapas zoals geserveerd in een typische Spaanse Pintxo bar waar Baskische hapjes worden geserveerd voor bij een borrel. De naam is een combinatie van het huisnummer van het pand op het Corversplein, X, en het visrestaurant op de Rechtstraat, O. De overeenkomsten zijn terug te zien in de keuze voor hoge kwaliteit producten, met een eerlijke prijs voor hun gasten en op en top service, zonder al te veel poespas.

Vanaf 1 januari treedt XO toe als 24ste lid bij de horecagemeenschap Les Tables. Gisteren zijn Charlotte en Dennis in stijl geïnaugureerd tijdens het Nieuwsjaarsdiner bij één van de deelnemende tafelaars, Restaurant Ilya in de Koestraat. Ga gauw een bezoekje brengen, aan de eerste Pintxo bar van Maastricht!