top of page

TIP!

Ook Sjiek heeft een eigen branding, kijk eens door de hele zaak en vind overal de Mestreechse lui terug. Op onder andere hun eigen ‘Sjieke ies’ en de wijnglazen. Veel ontdek plezier!

Café Sjiek

Dat smaakt naar... Mestreech

Cafe Sjiek klinkt misschien wel chique, maar dat is niet de insteek! Ongedwongen genieten staat hier voorop. Het eerste eetcafe van Maastricht (sinds 1982) serveert voornamelijk Sjieke gerechten en Sjieke wijnen (in de Maastrichtse betekenis van het woord). Op de kaart staan vooral “grootmoeders” gerechten uit de regio zoals zoervleis, bloedworst, wild en zuurkoolschotel. Maar ook voor een mooie salade, een goed stuk vlees of vis of een pasta kun je hier zeker terecht. Reserveren is hier niet mogelijk, iedereen wacht volgens de sjieke regels aan het 'hekske op un plekske'.

Maandag t/m vrijdag is de keuken geopend van 17 tot 23 uur
Zaterdag en zondags vanaf 12 uur

Openingstijden

Bijzonder-logo-groot-1.png

Mestreechs keteerke.

Cafe Sjiek is bekend terrein voor elke Mestreechteneer. Sinds 1982 is het het eerste eetcafe in Maastricht en dat is zeker bekend! Ammezasie is gegarandeerd bij Sjiek: op hun heerlijke terras of in hun knusse cafe, het is allemaal even gezellig. Reserveren kan hier niet, alles ongedwongen dus een Mestreechs keteerke kan hier zeker ;)

Geen restaurant, eerder een huiskamer. De kleine variant van het Franse grand café. Met in de zomer het voordeel van een groot buitenterras in het historische stadspark. Café Sjiek bestaat sinds 1982 en is niet meer weg te denken uit Maastricht. Hier ontmoet men elkaar. Om samen te eten, te genieten van een goed glas wijn of voor een goed gesprek.

Op de kaart staan vooral verse, eenvoudige gerechten uit Maastricht en de regio: zuurvlees, wild, bloedworst en zuurkoolschotel. Maar ook om zijn tournedos Verjans, pasta Arabica of Salade Olivier staat Café Sjiek bekend. Omdat goed en simpel (h)eerlijk is! Op de uitgebreide wijnkaart vind je grote en kleine huizen uit Frankrijk, Italië en zelfs Maastricht. Uiteraard voor redelijke prijzen.

Patron Robin Berben is een gastheer pur sang en heeft op culinair gebied zoveel ervaring, dat hij weet wat de Bourgondische gast graag wil nuttigen. Zorgvuldig wordt het inkopen van ingrediënten met de keukenbrigade overlegd. Met verse producten worden de gerechten op ambachtelijke wijze bereid. De keukenbrigade bestaat uit ervaren koks, allen met een grote liefde voor koken. Het koken is bij Cafe Sjiek zo’n feestje, omdat er bijna dagelijks aan de kaart wordt gesleuteld en ze hun creativiteit hierin kwijt kunnen.
Sjieke groeten en tot zoe!

clock.png

lunch, diner

soup.png

Regionaal, Frans

euro.png

€€

facebook.png
www.pngwhite.png
instagram.png

Contact.

Telefonisch niet mogelijk
Via de mail niet mogelijk

Sint Pieterstraat 13, 6211 JM Maastricht, Nederland

bottom of page