top of page

TIP!

Benieuwd naar de wijntjes? Vraag dan eens naar de Cuvée Yves, vernoemd naar de eigenaar en zelf samengesteld met de Apostelhoeve speciaal voor de Poshoorn! Ook een echte lokale wijn, met hart voor de streek.

De Poshoorn

Dat smaakt naar... bourgondische gezelligheid

In het bruisende Wyck, op een kleine steenworp afstand van Centraal Station Maastricht, ligt Stadsherberg en Tapperij de Poshoorn. Een authentiek gezellig maar toch hip-modern café waar je aan het juiste adres bent voor een (of meerdere) speciaalbiertje(s), een goed ontbijt, smakelijke lunch en bourgondische streekgerechten en een eventuele comfortabele overnachting.

Maandag, dinsdag, woensdag: 09:00 - 23:00
Donderdag, vrijdag, zaterdag: 09:00 - 02:00
Zondag: 09:00 - 22:00

Openingstijden

Bijzonder-logo-groot-1.png

De plek waar locals samenkomen...

… Maar waar ook de niet-Maastrichtenaar van harte welkom is. De stadsherberg focust zich op de gezelligheid en het goede bourgondische leven. Zowel de lunch- als de dinerkaart bevat een keur aan eenvoudige, aantrekkelijk geprijsde (streek) gerechten, die in veel gevallen worden bereid met ingrediënten afkomstig van winkeliers in de nabije omgeving. Zo komen de groenten “Veers oet Wyck”, de kazen van ’t Rommedoeke en de vleeswaren (waaronder de ‘lekkerste bloedworst van Maastricht’) van Joep Schürmann, de meesterslager in dezelfde straat. Een echt lokaal pareltje dus!

Alles staat in het teken van de bourgondiërs en levensgenieters. Dit merk je ook wanneer je de straat in loopt: de sfeer die hangt bij de Poshoorn op het terras is aanstekelijk. Wanneer je er zit, zie je de meest lekkere (streek)gerechten langskomen: gegratineerde uiensoep, salades, hamburgers, plateaus, zuurvlees, saté van varkenshaas… Maar, hierbij kan natuurlijk een heerlijk drankje niet ontbreken. Je kunt kiezen uit een van honderden stevige speciaalbieren of gaan voor een heerlijk wijntje. Bij zo’n heerlijk drankje kan een lekker borrelhapje niet ontbreken en ook dat weten ze bij de Poshoorn! Van nachos tot gehaktbrood, je kunt er ook terecht voor de kleine trek. Al met al is het echt een cafe om eventjes van het goede leven te genieten.
Tot snel bij de Poshoorn!

clock.png

ontbijt, lunch, diner

soup.png

Regionaal

euro.png

€€

facebook.png
www.pngwhite.png
instagram.png

Contact.

Telefonisch via 043 321 73 34

Stationsstraat 47, 6221 BN Maastricht, Nederland

bottom of page