Een toffe club van bevriende en bevlogen restaurateurs met hart voor het vak. Dat is Les Tables zonder meer. De intenties van de Maastrichtse restaurantclub gaan echter nog zóveel verder. Zo volgen de aangesloten horecaondernemers ontwikkelingen die van invloed zijn op de stad, de bezoeker en de horecabranche op de voet. De club stelt zicch de komende tijd dan ook graag actief op als partner om mee te denken over zaken als innovatie, het aantrekken van vakkundig personeel en de marketingactiviteiten om het doordeweekse verblijf te promoten.

Promotie midweekend

In het verlengde van de campagne Maastricht Midweekend wil Les Tables graag ‘experimenteren’ met initiatieven die ervoor kunnen zorgen dat ook de tafels bij de Les Tables-leden in de midweek – van maandag t/m donderdag – bezet raken. Daarvoor zoekt Les Tables onder andere naar een verbinding met lokale tradities, gebruiken en/of events.

‘Om meer kennis te ontwikkelen bij de leden van Les Tables en hun (toekomstige medewerkers (langer) aan de horeca te binden, komt Les Tables met een eigen Les Tables Academie.’

Collectieve afvalinzameling

Samen met Maastricht Bereikbaar en ondernemersvereniging Ondernemend Wyck bekijkt Les Tables momenteel mogelijkheden van collectieve afvalinzameling in het stadsdeel Wyck. Bezoekers, bewoners maar zeker ook de ondernemers, hebben baat bij een leefbare, schone en gastvrije omgeving. Door enerzijds te kijken naar slimme en duurzame mogelijkheden van afvalverwerking en anderzijds het bundelen van kennis, energie en inspanning, kan een succesvolle en slagvaardige samenwerking ontstaan die moet leiden tot een duurzaam resultaat. Les Tables neemt ook hierin haar verantwoordelijkheid en participeert pro-actief in deze gesprekken.

Les Tables Academie

Om meer kennis te ontwikkelen bij de leden van Les Tables en hun (toekomstige) medewerkers (langer) aan de horeca te binden, komt Les Tables met een eigen ‘Les Tables Academie’. Vanuit dit platform ontwikkelt de club horecagerichte workshops ter ondersteuning van algemene horecakennis. Denk aan verplichte cursussen zoals BHV, maar ook gastvrijheidstrainingen komen aan bod. Alle Les Tables leden kunnen hier in de toekomst gebruik van maken. Een mooie bijkomstigheid is dat Les Tables op deze manier gastvrijheid in Maastricht omarmt.

Geslaagde (culinaire) Masterclass Carnavalogie

Voor veel van de Les Tables restaurateurs zit het vieren van de Vasteloavund in het bloed. Samenwerken met De Tempeleers om de bijzondere carnavalstraditie gastronomisch te omarmen, was dan eigenlijk niet meer dan vanzelfsprekend. Tijdens de ‘Masterclasses Carnavalogie’, die dit jaar voor het eerst werd aangeboden door De Tempeleers, lieten restaurant Rozemarijn, restaurant Mes Amis, restaurant au Mouton Blanc en stadscafé de Poshoorn hun creatieve, culinaire brein dan ook de vrije loop. Resultaat: drie bijzonder geslaagde avonden waarbij de aanwezige gasten werden meegenomen in de geschiedenis van de Maastrichtse Carnaval, hub kennis werd getest tijdens een Vasteloavundquiz en die dankzij Les Tables bovenal omlijst werd door heel veel feestelijk lekkers!

 

Bron: W!M lente editie 2019, Centrummanagement Maastricht.