Een franse chanson klinkt uit de luidsprekers terwijl er rode wijn wordt ingeschonken. Gasten praten bij over het dagelijks leven en genieten van authentieke Franse gerechten. Als de borden leeg zijn en de gesprekken ten einde, verrassen de gastheren hun gasten op een dessert van Franse kazen, dat wordt rondgereden op een authentieke kaaswagen. Dit is de droom van gastheer Yves Mullenders en chefkok Gyan Vliegen, die 2 oktober is uitgekomen toen Bouchon d’en Façe haar deuren open deed.
Het duo bedacht een Frans concept met traditionele en eerlijke gerechten voor een betaalbare prijs. Bouchon d’en façe is een kruising tussen een bistro, een taverne en gastronomie, waar geestigheid en durf voorop staan. Typerend aan een originele Bouchon is de persoonlijke band die het personeel creëert met haar gasten. “We gaan een stap verder met gastvrijheid” vertelt Mullenders. Jong en oud is welkom voor lunch, diner of voor te borrelen. Een Franse wijn wordt geserveerd met charcuterie, die vers wordt gesneden met de snijmachine die op de bar staat. De ongedwongen Franse sfeer wordt doorgevoerd van de menukaart tot in het interieur.
Product designer Françoise Oostwegel is verantwoordelijk voor de aankleding van de zaak. Ze struinde allerlei antiekmarkten af, op zoek naar originele meubels en accessoires die in het plaatje pasten. Het resultaat is een plek waar gasten zich op hun gemak voelen en kunnen genieten van traditionele gerechten uit de Franse keuken.
Wyckerbrugstraat 54, 6221 ED Maastricht
Cuisine: Frans
Zitplaatsen: 60, chefs table aanwezig
Menuprijs 2 gangen: € 22,50
Menuprijs 3 gangen: € 26,50 – 28,50
Ma, wo, do: 17.00 – 24.00 uur
Vr t/m zo: 12.00 – 24.00 uur
Altijd op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws en evenementen van Les Tables en in Maastricht? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!