Bouchon d’en Façe.

Passie voor la douce France.

Als God in Frankrijk.

Bistronomie.

 

Bistronomie houdt het midden tussen een bistrot – een taverne – en gastronomie. Geestigheid en durf worden door de chef met elkaar gemixt. In de bloeiende wijk “Wijck” te Maastricht, opende Bouchon d’en façe in het najaar van 2013 haar deuren. Een frans concept, traditionele, eerlijke gerechten in een moderne en warme sfeer geserveerd. Lopende vanaf het station naar de binnenstad van Maastricht, net voor u het water over gaat aan de rechterkant. Chef Gyan Vliegen en gastheer Yves Mullenders staan graag voor u klaar.

Een franse chanson klinkt uit de luidsprekers terwijl er rode wijn wordt ingeschonken. Gasten praten bij over het dagelijks leven en genieten van authentieke Franse gerechten. Als de borden leeg zijn en de gesprekken ten einde, verrassen de gastheren hun gasten op een dessert van Franse kazen, dat wordt rondgereden op een authentieke kaaswagen. Dit is de droom van gastheer Yves Mullenders en chefkok Gyan Vliegen, die 2 oktober is uitgekomen toen Bouchon d’en Façe haar deuren open deed.

Het duo bedacht een Frans concept met traditionele en eerlijke gerechten voor een betaalbare prijs. Bouchon d’en façe is een kruising tussen een bistro, een taverne en gastronomie, waar geestigheid en durf voorop staan. Typerend aan een originele Bouchon is de persoonlijke band die het personeel creëert met haar gasten. “We gaan een stap verder met gastvrijheid” vertelt Mullenders. Jong en oud is welkom voor lunch, diner of voor te borrelen. Een Franse wijn wordt geserveerd met charcuterie, die vers wordt gesneden met de snijmachine die op de bar staat. De ongedwongen Franse sfeer wordt doorgevoerd van de menukaart tot in het interieur.

Product designer Françoise Oostwegel is verantwoordelijk voor de aankleding van de zaak. Ze struinde allerlei antiekmarkten af, op zoek naar originele meubels en accessoires die in het plaatje pasten. Het resultaat is een plek waar gasten zich op hun gemak voelen en kunnen genieten van traditionele gerechten uit de Franse keuken.

Bouchon d’en Façe.

 

Wyckerbrugstraat 54, 6221 ED Maastricht
Cuisine: Frans
Zitplaatsen: 60, chefs table aanwezig
Menuprijs 2 gangen: € 22,50
Menuprijs 3 gangen: € 26,50 – 28,50

 

Ma, wo, do: 17.00 – 24.00 uur
Vr t/m zo: 12.00 – 24.00 uur

 

T: 043 31 16 438
info@bouchondenface.nl

bouchondenface.nl
Bouchon d'en face logo
    Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria
  • cuisine:

  • unieke element:

  • faciliteiten:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws en evenementen van Les Tables en in Maastricht? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!Our best kept secrets.