De Poshoorn.

Stadsherberg & Tapperij.

De plek waar locals samenkomen.

 

Tapperij de Poshoorn (sinds 1960), in het bruisende stadsdeel Wyck, niet ver van het station, is al jaren een van de bekendste (eet)cafés van de stad. Het is typisch zo’n plek waar locals komen om elkaar te ontmoeten, maar waar ook de niet-Maastrichtenaar van harte welkom is. Niet voor niets kreeg het café in 2002 een eerste plaats toebedeeld in de fameuze Misset Horeca Café Top 100.

Café Top 100

Ondanks de immer voortdurende populariteit bij het grote Maastrichtse publiek moest de Poshoorn in de loop der jaren zijn hoge positie in de Top 100 prijsgeven. ,,Pak de uitstraling aan”, luidde in 2016 het advies van een rapporteur. ,,Want dit is natuurlijk wel een café dat in de Café Top 100 hoort.”

 

Respect

De nieuwe eigenaar, de jonge Maastrichtse horecaondernemer Yves Mullenders, liet het zich geen twee keer zeggen. Begin 2017 nam hij de ‘stadsherberg’ over van de vorige eigenaar. Samen met zijn vriendin Françoise Oostwegel – zij maakt de laatste jaren flink naam als ontwerpster –  heeft hij er een geheel nieuwe draai aan gegeven. ‘Met respect voor het oude’, zoals hij zelf benadrukt.

De Poshoorn ‘nieuwe stijl’ is ook een herberg: je overnacht er in moderne kamers, en kunt ’s morgens uitgerust genieten van een uitgebreid ontbijt in diverse varianten. Zowel de lunch- als de dinerkaart bevat een keur aan eenvoudige, aantrekkelijk geprijsde (streek) gerechten, die in veel gevallen worden bereid met ingrediënten afkomstig van winkeliers in de nabije omgeving. Zo komen de groenten “Veers oet Wyck”, de kazen van ’t Rommedoeke en de vleeswaren (waaronder de ‘lekkerste bloedworst van Maastricht’) van Joep Schürmann, de meesterslager in dezelfde straat.

 

Cuvée Yves

Uiteraard beschikt de Poshoorn over een uitgebreide borrelkaart. Als het mooi weer is kan op het mooie buitenterras tot in de late uurtjes worden genoten van onder meer achttien tapbieren of een van de honderd speciaalbieren op fles. Uiteraard zijn al deze prachtige bieren ook binnen te verkrijgen.

Een tip voor wijnliefhebbers: in samenspraak met Sauter Wijnen heeft de Poshoorn eigen, kwalitatief hoogwaardige huiswijnen laten samenstellen: de Cuvée Yves, genoemd naar de nieuwe jonge eigenaar, is verkrijgbaar in zowel rood als wit.

 

De Poshoorn.

 

Stationsstraat 47, 6221 BN Maastricht
Cuisine: Regionaal
Zitplaatsen: 11 hotelkamers, 60 zitplaatsen binnen, 96 zitplaatsen terras

 

Zo t/m wo: 9.00 – 1.00 uur
Do t/m za: 9.00 – 2.00 uur

 

T: 043 321 73 34
info@poshoorn.nl

poshoorn.nl
Poshoorn logo
    Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria
  • cuisine:

  • unieke element:

  • faciliteiten:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws en evenementen van Les Tables en in Maastricht? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!Our best kept secrets.