XO.

Baskische gezelligheid in hartje Maastricht.

XO.

 

Sinds april 2018 gelegen aan de Maas op het mooie Cörversplein in Wyck. Vanaf het plein kijk je uit over de Maas en op de torens van de stad.

De keuken van XO is Baskisch georiënteerd met op de kaart wilde gamba’s of picanha van de bbq en de vele verschillende pintxos. Een PINTXO is een hapje geserveerd op brood. De naam van dit hapje is vernoemd naar de prikker die erin steekt.

 

Voor ons heeft het woord PINTXO meerdere betekenissen dan alleen prikker. De X staat voor het huisnummer waar XO gevestigd is. De O verwijst naar Restaurant “O” in de Rechtstraat, ons visrestaurant. Zo blijven er nog vier letters van het woord over…..Salud!

 

Bij XO wordt er niet met reserveringen gewerkt. Met de gezellige bar, het ruime terras en een verwarmt voorterras is er voor iedereen een leuk tafeltje. Op de eerste verdieping hebben wij een klein zaaltje met een prachtig uitzicht op de Maas. Hiervoor moet wél gereserveerd worden.

XO.

 

Cörversplein 10, 6221 EZ Maastricht
Cuisine: Baskisch, pintxo
Zitplaatsen: 25 bar, 30 restaurant, 75 terras (in de winter 16 terras)
Menuprijs: hoofdgerecht +/- € 20,00.
Zo t/m do: 11.00 – 0.00 uur
Vrij & za: 11:00 – 01:00 uur
Keuken elke dag geopend tot 23:00
T: 043 321 76 69

    Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria
  • cuisine:

  • unieke element:

  • faciliteiten:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws en evenementen van Les Tables en in Maastricht? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!Our best kept secrets.