Het einde van het jaar nadert. Sinterklaas, Kerst, en natuurlijk Magisch Maastricht komen eraan. Om Maastricht tijdens de drukke decembermaand zo goed mogelijk bereikbaar te houden biedt  Maastricht bereikbaar ook dit jaar weer verschillende acties aan waarmee je voordelig naar het centrum kunt reizen.

Magisch Maastricht is van 1 tot en met 31 december. Tijdens de hele maand december zijn er acties om voordelig naar hartje stad te reizen. Hoe ga jij slim op weg?

In het weekend voor € 2,- met trein of bus

Op de zaterdagen en zondagen tijdens Magisch Maastricht kunnen bezoekers uit Zuid-Limburg voor slechts € 2,- p.p. (dagretour) vanuit Sittard en Kerkrade-Heerlen met de Arriva-trein óf vanuit Vaals/Aken met buslijn 350 naar centrum Maastricht reizen. Het € 2,- OV-kaartje is alleen te koop als e-ticket via de website van Maastricht Bereikbaar, zolang de voorraad strekt (op=op). Woon je verder weg? Dan kun je gebruikmaken van de aanbiedingen uit de NS-spoordeelwinkel.

Altijd goedkoop reizen via P+R Noord of Zuid

Kom je met de auto? Dan is het voordelig om via P+R Maastricht Noord of P+R Maastricht Zuid te reizen. Buslijn 10 van Arriva brengt je elk kwartier voor maar € 2,- p.p. naar hartje stad en weer terug. Makkelijk, snel en goedkoop! Ben je met drie tot vijf personen, dan reis je samen extra voordelig: je betaalt dan € 5,- voor een groepsretour. Wist je dat parkeren bij P+R Noord altijd gratis is? Je kunt er overstappen op de bus, trein of (deel)fiets. Bij P+R Maastricht Zuid parkeer je gratis als je een dagretour met de bus aflegt. Zorg dat je aan de voorwaarden voldoet. 

Inwoners: kom op de fiets!

Woon je in of in de omgeving van Maastricht? Kom dan met de fiets naar de stad en parkeer ‘m in een van de fietsenstallingen.

Bron: maastrichtbereikbaar.nl