Het jaarlijkse ledenuitje is iets dat niet gemist mag worden. Ieder jaar is het een verrassing!

Dit jaar is de culinaire vriendenclub op een tour door het Limburgs landschap gegaan. Bij vertrek is de bestemming van de touringbus nog een verrassing, maar de toon is snel gezet. Tijdens de muziekquiz ‘Raad de Plaat… aan de hand van de cover’ (alsof het niet al moeilijk genoeg was), worden behoorlijk wat genres verkent en deuntjes geneuried. Van een Arabische cover van ‘Formidable’ tot een psychedelisch versie van ‘No woman, no cry’. Over smaak valt niet te twisten zullen we maar zeggen!

De eerste halte ligt in Gulpen. Niet bij de brouwerij, maar bij het brouwlokaal van de Gulpener. Na een smakelijk onthaal met – hoe kan het ook anders – bier volgt een vlotte presentatie van ‘brouwer Gabi’. De geschiedenis, werkwijze en gedachtegoed staan centraal. Een must voor iedere ondernemer, want als geen ander weet Gulpener aan de hand van duidelijke keuzes een mooi merk en goed product neer te zetten; De Vrije brouwer, groot in craftbier en lokale producten.

Na een lekkere lokale lunch (alles bij Gulpener komt uit een straal van 40km rondom de fabriek) is het tijd om op te stappen. Wederom is de volgende stop nog onbekend.

 

 

Een kort ritje verder komt de vriendenclub aan bij Wijnhuis Sauter.

Hoewel er behoorlijk wat wijnen geproefd worden, is dit niet het doel van de stop.  Wijnhuis Sauter is namelijk het toneel voor een workshop vanQ-staff. De uitdaging is om vanuit verschillende klanten te kijken naar het product (jouw zaak) om vervolgens te bedenken wat dit betekent voor jou op dit moment.

Een ding is zeker, inlevingsvermogen heeft Les Tables genoeg als het gaat over vegans, locals, toeristen en jonge ondernemers!

Er wordt ook na de ondernemer zelf gekeken. Aan de hand van ‘Mapsell’ wordt het voorkeurgedrag van ieder lid bepaalt. Wat kan je met deze informatie? Het geeft een goed beeld van hoe jij als persoon geneigd bent om te handelen – heel herkenbaar -, maar vooral ook hoe je zou kunnen handelen of kan anticiperen naar gasten, personeel en zaakvoering.

Ondernemen is immers voor een belangrijk deel continue blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als zakelijk. Een goed inzicht en waardevol perspectief. En dat is reden om te proosten met het laatste wijntje.

Santé en terug naar Maastricht.

Terwijl de Noorderbrug steeds dichterbij komt komt, draait de bus uit richting bushalte. Niet vreemd voor een bus, wel voor een touringbus. Al snel wordt duidelijk wat er gebeurd. Onze eigen Mister Loco Loco, Jèrôme Gillissen, is aan boord! Een muzikaal intermezzo van deze held maakt de terugreis natuurlijk onvergetelijk.

Eenmaal in Maastricht aangekomen, schor van het meebléren met Jèrôme, komt iedereen aan bij ’t Pöthuiske. Hier wordt de lange, leerzame en vooral leuke dag in stijl afgesloten bij het Pothuiske met een lekker ‘pötje beer of get aanders’.

Een mooie dag met mooie mensen.

 

Tot volgend jaar!